Friday, May 20, 2011

aktiviti semalam

>Hari ni adalah hari terakhir aku berkerja dalam minggu ni…
Tak sabar rasanyer nak cuti nak menunggu hari esok...bestnyer...
Petang esok pulak adik2 suami ku nak dtg bertandang ke rumah kami...semalam aku dah kemas-kemas mane yang patut...yang lain-lain sambung petang ni dan esok ...
Dgr nyer diorg plan nak jalan –jalan di uptown shah alam dan i-city shah alam...

uptown shah alam
sebenarnyer aku dah pegi uptown shah alam baru-baru ni..itupun sebab kami temankan sepupu aku...emmmm...tak dela best sgt...sebab harga nyer mahal dan ada yang tk masuk akal..harga short pant yang biasa di kedai2 4.90rggit tapi di situ 10 rggit...itu satu...kasut2 lelaki ni...harga kasut second hand pun melambung ...harga standart RM 100 lebih...kononnyer berjenama..paling murah pun 60-70 ringgit...tok sah citer la kalau yang konon2 nyer belum di pakai atau kata saintifik nyer BARU... lagi la...sehingga mencecah RM250 lebih..kalah kasut baru yang Ori kat pasaraya midvalley...wowww......sape la yg terkena dek diorg ni memang sapu rapat la...sape yang beli tu memang rugi sgt- sgt...itu pun belum tentu BARU Dan Original ke tak...yela kedai pun pasang-pasang khemah je...lain la pasaraya ..dah tentu ader sign board besar kat pintu die...kat kasut atau barangan tersebut pun ader cop jenama syarikat tu..harga pun boleh tahan...ader diskaun...itu yang penting....hehehhehe...
tak nak la aku pegi lagi...tapi tula adik ipar aku nak g...terpaksa la aku temankan..

i-city shah alam...
aku tak der la tau sgt pun pasal i-city ni...yang aku tahu tempat yang banyak –banyak lampu tu...itu pun sebab aku tengok facebook kawan2 aku....

berbalik ke citer pasal aku...:)
semalam aku beli lampu pendaflour 1 X 18W satu untuk dipasang pada tangga rumah aku...
Sesampai di rumah rehat-rehat kejap aku pun start la aktiviti aku...walaupun perut ni dah lapar benor tapi ada misi penting yang perlu aku utama dan selesaikan...mane tak nyer..kena pasang sebelum lampu sebelum malam..jap lagi nak sambung wayar susah kalau dah gelap...aku kat nk matikan suis utama...baik aku cepat2 sebelum malam...
Berjaya jugak aku pasang lampu...lupe plk nak ambik gambar....

Wednesday, May 18, 2011

citer....

Seawal jam 5.45 pagi aku dah bangun dan bersiap2 untuk pergi ke tempat kerja…suami aku pulak tolong panaskan kereta viva putih aku tu…nasib baik suami aku baik hati tolong panaskan kan ..hehehhehe …..tidak la aku kelam kabut sgt..memang setiap pagi suami aku akan tlg siapkan mana yang patut..

Hari ni aku kusyuk sgt ber make up sedar sedar jam dah dekat 6.23pagi...ni dah macam terlambat ni..selepas bersalam semua aku pun bertolak…jalan sepanjang cheras-kajang hari agak jem..yela ..mana tak ayer aku berlambat bertolak tadi…agak cuak jugak…kete semua show-slow je…kete dah banyak…yang aku hepy hari ni `tol 5posen ‘ dah mansuh..dah tak de dh …jimat aku singgit….yela pegi balik singgit…

Hari ni awal pagi lagi bos aku datang kat tempat aku suruh aku ganti tempat die gi seminar kat cititel…aku menolak sebab aku kata kan aku tkleh pegi sbb aku memang akan tido bile dgr ceramah..faham2 jela ceramah tu mst pure english…yang tersenarai tu plk golongan profesional…mmg BI la….

Berbalik ke citer kat rumah..
Suami aku bgtau adik –adik nyer plan nak datang sabtu...dgrnyer nak g uptown shah alam dgn icity...diorg mintak tunjukkan jalan..kami ok je...tak sabar jugak rasanyer ni..

semalam aku cuti...cuti hari wesak...1 kL cuti...suami aku plk kena keje sebab die tak dapat cuti...aku plk cuti sembahyang sekali sedap la aku membute ...sedar2 dah pkul12 tengahari...syok nyer tido...plan nyer nak vakum kete...last2 sampai ke malam tak jugak aku vakum...banyak sangat benda nak kena buat...basuh langsir,basuh selimut...nak lipat baju..masak .....

Tuesday, April 19, 2011

hari ni aku rasa masih letih2 lagi...mgkin badi demam tu tk habis2 lagi kot...
hari ni kak waty dgn ayu ajak aku brkfast...mula2 aku nak...lps tu diorg kata nk pegi brkfast kt macd..aku teringin gak...tapi tibe2 masa nk naik lif aku rasa sungguh tk berdaya ..tak larat nak berjalan...dengan rasa tekak sangat amat...terus aku matikan niat aku untuk brfast...aku rasa tk selera plk...tekak aku masih tk dapat nk menerima makanan lagi...sdih rasa nyer...yela masuk hari ni dah 4 hari aku demam...seminggu sebelum ni seminggu aku demam..lembik je rasa badan ni...

hari ni aku juga perang besar dgn makcik senior kat ofis aku...aku pasti semua org tahu siapa kan....die juruteknik kanan j22 yang giler kuasa kat ofis aku...
aku dh tk boleh tahan ...6thun aku brtahan...tahan dgn kerenah die...tahan dgn sikap die menyakitkan hati..tahan dgn sikap nyer yang suker merepot kat bos..

sudah la aku moody sejak akhir2 ni..dgn tension demam tk sihat2 lagi...die dtg duk tuduh2 aku macam2...sibuk pasal punchkad...duk takut2 kan org pasal effect bile nk pencen.kononnyer effectnyer dahsyat sgt...dah lama aku tahan.,..puas aku tahan sabar..makin aku bersabar ..makin kuat volum suara die masuk ke dalam telinga aku..

bermula perang mulut...aku katakan pada nyer punchkad aku hilang pada 1april 2011.aku balik dr site,TLDM lumut ..tetiba time nk punchkad ,tk de..hilang..sape ambik...
die tk mgaku...yang aku geram duk sibuk pasal kerja2 aku.suke hati aku la..aku bgtau die,knp sibuk2 nk menconteng dlm buku cuti unit yang dalam jagaan aku.memandai mandai..kalau dah sibuk sgt nk jawatan ,ambik.dalam meeting sruh bos bagi aku tugas.dah tugas aku jgn la nk sibuk2.aku mmg tk suke.aku bgtau die suke hati aku la nk cmne pun.aku punyer hal la...dah lama aku bersabar..die kata patut la aku tk dapat anugerah khidmat cemerlang.aku bgtau`aku tak kebulur pun'.pergi argggh...

bengang aku...

aku dgr die sibuk jumpa bos aku ..ngadu pasal aku...bos aku gelak je...lps tu die jumpa bos paling tinggi..ngadu sambil nangis2..biar la...kalau bos tya aku bgtau la...aku tk kisah nk ambik punchkad tapi jgn ambik punckad yg tgh guna.aku nk punchkad tk boleh.mmg nk kena la si tua ni...thu la giler kuasa...over btul..punchkad org nk guna die boleh simpan dlam laci nyer...dh la tu pagi td aku pergi ke mane semua ikut.yela nk jd pemgintip..nk pasang telinga...kalau org bercerita sibuk nk dgr...di tadah2 nyer telinga nyer tu...org bukan nk citer kt awk..tk malu btul la...kalau jumpa bos..tertonggek2...mane tk nyer...die berdiri tapi siku di ats meja bos..die tinggi..kan tertonggek2 tu...sape tk caya ..cube try...

Monday, April 18, 2011

Masuk ni dah 3 hari aku demam..:(…tak tahan betul la…seksa badan ni…dah la 2 mggu semggu lepas ,awal bulan 4 aku demam seminggu..seminggu aku terlepet kat atas tilam je…demam tak kebah2..ni demam balik pulak…yang seksanyer malam2 la…susah nak tilam…
Dengan sakit tekak sangat,sakit kepala,badan ni bisa-bisa sangat seksa …nak makan pun seksa…
Semalam aku terjaga awal pagi dalam jam 2.45am.. sejuk sangat rasanyer…rupenyer suami aku dah 2jam duk tuam badan aku…patutla basah bdn aku…die guna plk kain tuala yang besar tu..diselimutnyer aku dgn tuala basah..patut la selesa je aku tido…hehheheh…
Jap lagi aku nak g HKL… nak ambik ubat ..
Sebenarnyer malas nk g tapi ubat semua dah habis…

Wednesday, March 2, 2011

Hari2 jalan jem..:(

Jalan jem teruk hari ini…Setiap hari perjalanan aku untuk pergi berkerja sangat –sangat mencabar…lorong motor sempit…
Walaupun aku bergerak dari rumah seawal jam 6.50am tetapi aku tetap sampai lambat…dulu jika aku bergerak dalam 7.00am pun aku boleh sampai sebelum jam 7.30am…kenapa orang banyak sangat pakai kete…

Aku tahu aku mesti bergerak lebih awal dari selalu untuk mengelak trafik jem..mungkin 6.30am…J..Arrghhhh…awal nyer kena bangun…

Tuesday, March 1, 2011

Urusan hidup..

lepas aku terjaga dari tertido td aku tengok handphone,ader 3 miscal dan 1 msj…cal dari suamiku, kedua dari pihak affin bank dan ketiga dari bekas awek abang aku …

suami aku cal balik..rupenyer ader berita sedih utk die beritahu pada aku…kesian sgt kat die…die beritahu aku pihak atasan tempat die berkerja nak berhentikan die…sedihnyer aku dengar,..kenapa la masalah datang bertimpa-timpa..tapi die beritahu aku bos yang intervew hari tu tak benarkan dia berhenti..dia suruh suami aku menyambut kerja balik.suami aku diberi peluang lagi…suami ku diberitahu alasan dia diberhentikan ialah kerana dia tak sempat pergi ke outlet pada sabtu baru2 ini…ntahla aku pun tk berapa pandai Sangat bab2 pasaraya ni…
semalam suami aku mengadu yang dia dah tak tahan nak kerja kat situ lagi..dia buat kerja diorg ckp die tk buat kerja…die cakap die menipu..aku nasihat kan dia bela diri die..jangan berdiam diri.bertegas bile berckp..tunjuk bukti.tunjuk g├ímbar.jangan diam diri..macam aku…mungkin suami aku tidak seperti aku..pada aku ,aku hanya orang biasa…hanya tecnician biasa…tapi aku tk nak diri aku dibuli orang..dulu mula2 kerja memamg tak dinafikan aku selalu dibuli..macam2 orang ckp pada aku..tapi Sekarang aku melawan..aku tak berdiam diri…sebelum bos buli aku baik aku kantoikan die..hahhahaahh…skrg ni baru dia dah tahu aku siape…hehheheheh…kite ader hak utk berckp…siapa yang nak membela kite kalau kite tk membela diri kite sendiri..

cal dari AFFin bank..
mereka beritahu aku bahawa claim etiqa utk kereta ayah aku WGX3812 dah sampai,…cek tersebut hanya berjumlah RM6K sahaja …dan mereka meminta aku membayar balik selebihnyer iaitu lebih kurang RM5400…lamsam..jika tidak nama aku akan di blacklist…Untuk membela diri aku beritahu pada mereka bahawa aku tidak ada duit sebanyak itu..aku beritahu padanyer aku/keluarga aku hanya mampu bayar bulanan..aku beritahu mereka kereta ayah aku (WGX3812) excident…kena langgar dengan lori.Bukan dirancang..ok..tut2 diisytiharkan kereta tersebut Total Lost..Harga Kereta tu Dah jatuh..dulu masa beli RM17k…skrg dh jd dlm RM9K mcm tu..tolak charger kete lama lagi 2%,charger itu charger ini dapat la RM6K…aku beritahu mereka kami bukan la org senang..yang ader duit cash RM5K dalam tangan.dah la kete tk de…Last2 pihak bank bersetuju untuk buat surat rayuan bagi pihak aku supaya boleh bayar bulan2…nasib baik dia cuba…kalau tak aku nk marah lagi la…dah la kete excident,lps tu hari2 cal suruh bayar kete…dah org bayar banyak songeh pulak…ha kan bile kite bertegas orang faham masalah kite…
miscal ke 3 tu dari bekas awek abang aku…

dah lama aku tak berhubung dengan individu tersebut…selepas abang aku 4 tahun abang aku meninggal kami dah semakin rengang..bukan aku tak teringin nak berjumpa atau menziarah dia tapi suami dia tak suka..jeles agaknyer…orang dah mati pun nk jeles…

28/1/2011 baru ni genap la 7tahun pemergian abang yang paling aku sayangi..memang paling sayang sebab aku ader sorang je abang dalam dunia ni…tapi sekarang abang aku dah tak de kat dunia ni…

tertido lagi...:)

Hari ni aku tido panjang lagi kat ofis…hai…apela nk jadi pada aku ni…selambe je aku tido kat meja start jam 9.30 lebih-lebih sikit sikit hingga la sedar-sedar dah dekat pkul1 tghari…Sebetul nyer dari malam tadi lagi aku dah sakit kepala …sebab dari petang semalam aku dah kena hujan..dah sampai rumah terlupe pulak aku nk mandikan badan ni dengan air panas suam..ingat sakit kepala tu tk melarat..tak disangka plk melarat sampai ke hari ni…apalagi cepat-cepat la aku try minum air titik Protecur100 aku tu..kesannyer aku tertido memanjang sampai ke tengah hari td…

Sedar-sedar suami aku call…tengok2 handphone ader 3 miscal 1 mesej…penangan ubat punyer pasal…selalu minum ubat tu tk mengantuk..agaknyer die nk bagi aku tido la tu..nsb baik bos tk marah....hehehehehh

Thursday, February 24, 2011

aku EL lagi semalam...:(...sejak akhir-akhir ni kesihatan aku tak berapa ok...selalu rasa tk sedap badan...sakit2 badan,susah nk bangun...mungkin aku terlalu penat kot...semalam aku EL je...malas nk ambik MC...2 minggu lepas aku dah MC ,40 ringgit kena...takpe la kali ni aku berehat je kat umah...

ni pun aku dtg ofis,td berborak dgn member,penat berdiri sampai skrg tk hilang2 lagi....